• Calea Vitan 289, Bucuresti‎
  • 0770.295068

Blog - Autism 2016

Joy4ALL

Blog


Sambata 2 Aprilie este Ziua Internationala a Constientizarii Autismului


Noi o vom marca printr-o petrecere de neuitat, gazduind un grup de copii cu autism si ADHD. Vom incerca sa le oferim cateva ore de relaxare atat lor cat si familiilor lor aratandu-le solidaritatea pentru a simtii ca sunt iubiti si pretuiti si de altii. Pe scurt, credem ca cel mai valoros lucru pe care îl putem face pentru o familie care are un copil autistic este acela de a le fi un bun prieten.


Galerie fotoZiua Internationala de constientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcata anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune intelegeri a autismului si de a creste nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora.

Aceasta zi a fost instituita de catre Adunarea Generala a ONU, prin Rezolutia 62/139, adoptata la 18 decembrie 2007, fiind propusa de reprezentantii Statului Qatar si sprijinita de catre toate statele membre. Tema sub care este marcata în 2016 Ziua internationala de constientizare a autismului se intituleaza "Autism si Agenda 2030: Includere si neurodiversitate". Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neurobiologica, care poate aparea la nastere sau pana în jurul varstei de doi ani. Autismul este un sindrom comportamental caracterizat prin dificultati in comunicare si limbaj, iar statisticile arata ca acesta apare mai des la baieti decat la fete, proportia fiind de 1 la 4, si este intalnit în toate tipurile de familii, indiferent de statut, mediu, rasa, etnie, nivel intelectual etc. Tulburarile de spectru autist (TSA) sunt complexe, au cauze multiple si pot afecta creierul în moduri diferite.

Nu exista nici un tratament medicamentos care sa vindece autismul. Studiile si experienta organizatiilor internationale de profil arata ca diagnosticarea timpurie, la vârsta de 18-36 luni, interventiile specializate si integrarea sociala cresc cu pana la 47% sansele persoanelor cu autism de a dobandi abilitati pentru o viata independenta. Implicarea familiei în terapie este vitala în recuperarea copilului cu autism, fiind necesara o informare continua si o participare activa în programul de terapie. Serviciile de evaluare si terapie în domeniul TSA trebuie sustinute de servicii complementare precum cele medicale, de logopedie, kinetoterapie sau de terapie ocupationala, de la caz la caz.Copyright © 2016 by mentenanta website - All rights reserved.